måndag 1 juni 2009

Riksstämman 2009

Jag och Märi blev Gävle-Sandvikens ombud till Riksstämman i år, och det var med skräckblandad förtjusning som vi åkte tåg till Kalmar, tyngda av den oerhörda äran och ansvaret. När vi väl kom dit visade det sig inte vara så himla farligt. Vi hade ändå förväntat oss något ännu rörigare, för lite rörigt var det. Men vad kan man göra när stadgarna ser ut som de gör... Hur som helst var det riktigt trevligt. Roligt att träffa alla människor som driver Djurens rätt framåt. God mat, särskilt på fredagens grillkväll. Lite besviken på maten överlag dock.

Det som var den riktiga upplevelsen på stämman var egentligen själva förhandlingarna, och hur bra det kändes att få vara med och påverka hur vi ska jobba i framtiden.

Många viktiga beslut togs efter långa debatter, t.ex. beslutades att vi ska återgå till att kalla oss djurrätts- och djurskyddsorganisation (till mitt personliga förtret) och att medlemsavgifterna ska höjas. Vi valde också styrelse och ordförande (Alexandra blev återvald!). Ett annat viktigt beslut var att rikstämman numera kommer hållas vartannat år.



Vinnarna av Guldråttan 2009 tillkännagavs: Astrid och aporna & Goodstore!

Vi diskuterade också nätaktivism under fredagen i workshops med Tina Hogevik och Leo Mille, det var kul eftersom vi kommit igång med det i och med att vi startat den här bloggen. Det ska bildas en grupp för det här, så vi skrev upp oss. Temat för 2009-2010 är dessutom aktivism! Jättebra, tycker jag. Hemsidan ska omarbetas och göras ännu bättre. Vi vill ha ett grymt forum för oss aktiva! Vi måste fylla tomrummet efter vegan.nu nu!

1 kommentar:

  1. Hallå!

    Bra sammanfattning! (Beslutet om stämmor vartannat år måste tas även på nästa stämma innan det är definitivt.)

    Det nya forumet på djurensratt.se ska vara klart till 12 juni hoppas jag, så då får ni se hur grymt det kommer att bli.

    Hörs!

    Peter

    SvaraRadera