fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar!

Vi som vet vet ju att Midsommarfirande is all about the food... i alla fall vi som är matvrak. Därför vill vi tipsa om Veganvrak-bloggen, skapad av Sara Rudenmo, en riktig matälskare. Sara är också ena halvan av fanzinet Grönsakslandet och en av dem som ser till att Gästrike-Hälsinge Nation i Uppsala serverar veganskt på sina fikor och annat. Dessutom har hon varit vegan i 10 år. I'm a fan.

Bloggen är en guldgruva av grymma recept, särskilt när det gäller efterrätter som kan vara lite krångliga att få till när man är vegan. I kväll ska vi äta pannacotta, och det skulle vi ha gjort oftare om vi bara hade vetat hur enkelt det var! Här finns receptet. Skönt att man inte behöver krångla med agar agar...

Till middag ikväll äter vi två sorters sill, bönor i senapssås, färskpotatis, tomatsallad och Pizza-Pizza tofu filé (i brist på tzayspett som var slut på Ica Maxi).

I går fyndade vi rejält på nyöppnade Citygross. Vi hittade Ben & Jerry's Mango Berry Swirl och Jamaican Me Crazy, två veganska sorbeter! Jamaican Me Crazy fick följa med oss hem. Sedan hittade vi världens godaste glass (som vi tidigare bara kunnat köpa i Malmö eller Sthlm) nämligen Lovice!! Om du inte smakat måste du prova! Med denna glass kan du lura vilken köttis/blandis som helst, för den är helt fri från den typiska Tofuline-sojabismaken. Sorterna som fanns inne var blåbär, jordgubb, vanilj & choklad och vanilj & lakrits. Finns en grymt god som heter nougat & choklad, men den var såklart slut. Hittade också nya Yosa Vanilj (0,5 l).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar