onsdag 20 maj 2009

Vi har varit på Vegomässan!

Vi anlände strax efter tio, och gick in i Amiralen. Lokalen var så mycket större än de tidigare lokalerna har varit, så det var en positiv överraskning! Skönt att slippa trängas. Det var redan mycket folk där. Scannade av alla borden och utställare, samlade infomaterial och handlade. I vimlet hittade vi Glassfabriken - vårt favoritcafé (som också är ett kulturcenter) i Malmö- där allt är vegetariskt och veganskt. De hade tryckt upp sin logga på kläder, så vi var ju tvungna att handla en varsin tröja. Efter det började vi redan bli hungriga, så vi kollade in Foodcourten som var ute i Folkets park. Oj, där var det svårt att välja bland allt gott! Vi tog tzay-spett med potatissallad och grönsaksspett. Så j*vla gott! Vi måste verkligen se till att få in tzay till matvarubutikerna i Gävle och Sandviken.


Första föreläsningen vi var på var Grön barnmat - näringslära för de minsta, med Åsa Strindlund. Den var intressant och bra, om hur man ser till att barn (och vi själva) får i oss allt vi behöver. Lite knep. Direkt efter pratade Anna Lena Thomsson, väldigt gripande, om när hon arbetade på "grisfabriker" och vi fick möjlighet att ställa frågor. Hon blev väldigt traumatiserad av sitt arbete, och det dröjde flera år för henne att bearbeta det. Självklart är hon vegetarian idag. Ännu en stark föreläsare följde Anna Lenas föredrag. Det var Djurens rätts egen Lena Lindström som berättade om svenska köttindustrin.

Efter alla föreläsningar hade tiden sprungit ifrån oss, klockan var nästan fem, och vi hade en massa kvar att äta! Tyvärr var glassen slut... men vi kompenserade med grymt goda cupcakes från cafét. Tjejen i disken var tvungen att välja åt mig, för alla verkade så goda.
Efter en runda till runt mässhallen avslutade vi dagen med chorizo med bröd från Astrid och apornas kök. Åtta timmar hade försvunnit på fem minuter kändes det som...

Vårat matäventyr fortsatte såklart även efter mässan, för Malmö är en ypperlig vegan-stad!

* Buffé på Vegegården

* Fika på Glassfabriken

* Pizza från restaurangen som veganer vallfärdar till: Pizzeria Algarve i Kirseberg. Där finns ett tiotal veganska pizzor på menyn, helt underbart!

* Efterrät: B'Nice Non Dairy Rice Cream, rismjölksglassen jag skrev om förut. Helt okej.

Med det tackar vi för oss för den här gången. Nästa matresa blir till Göteborg i sommar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar