fredag 15 maj 2009

Djur är inte underhållning!

Sommaren närmar sig, och då även cirkussäsongen. Två cirkusar är nu på väg mot Gävle och Sandviken, nämligen Cirkus Brazil Jack och Cirkus Maximum. Bägge är djurcirkusar. På fotot ser man hur hästarna har det på Cirkus Brazil Jack sommaren 2008. (Tack, Emma för bilden!)
Vi på Djurens rätt arbetar hårt för att få djurcirkusar förbjudna i Sverige eftersom vi anser att det inte ligger i djurens intresse att leva det liv som de blir tvungna till i kringsresande cirkusar. Djur är individer och har rätt att leva ett liv som möter deras behov.
Låt människor göra konsterna i stället!

Cirkus Brazil Jack:

21 maj Sandviken, Stadsparken
22 maj Gävle, Sätravallen
23 maj Gävle, Sätravallen
24 maj Gävle, Sätravallen

Här kan du läsa Länsstyrelsens inbesiktning av Cirkus Brazil Jack.

Cirkus Maximum:

1 juni Sandviken, Stadsparken
2 juni Gävle, Sätravallen

Här finns motsvarande inbesiktning av Cirkus Maximum.
Förra året skedde sju rymningar från denna cirkus, bland annat i Sandviken i juni då tre lamor "såg sig om". I DNs artikel kommenterar Marcus Rosendahl, pressansvarig på Cirkus Maximum, rymningarna på detta (väldigt träffande) sätt:
"Det är väl skönt att djuren kan få ta sig lite friheter när de står inhägnade jämt?"

Tyvärr är de allra flesta av oss i lokalavdelningen bortresta 21-24 maj, eftersom Djurens rätts riksstämma pågår då i Kalmar. Några av oss kommer också medverka på Festivalen SKRIK den helgen (mer info om festivalen kommer).
Därför får vi se till att protestera på andra sätt! Här finns lite tips. Jättebra vore om alla som känner sig manade skriver in till lokaltidningarna, skriv en insändare! Kontakta din hemkommun, dina politiker och gör din röst hörd.
Inga djurcirkusar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar