tisdag 23 februari 2010

Välkommen till årsmöte 2010


Tid: Onsdagen den 24 februari kl 19
Plats: Studiefrämjandet i Gävle, Norra Köpmangatan 12A

Under denna trevliga kväll får du träffa styrelsen och andra aktiva, du får information och har möjlighet att påverka. Vad gäller val till olika poster, finns redan förslag.

Kom och tyck till! Det är roligt att träffa andra medlemmar i Djurens Rätt och såväl synpunkter som idéer är alltid välkomna. Självklart bjuder vi på gott veganskt fika och dessutom visar vi en bra djurrättsfilm.

Alla är välkomna, såväl medlemmar som icke-medlemmar.
Dock är det endast medlemmarna som har rösträtt under årsmötesförhandlingarna.


Vill du göra en insats?

Verksamheten i avdelningen utgår från våra medlemmar. Alla som är intresserade, är välkomna att aktivera sig i Djurens Rätt. Vi hjälper dig att komma igång, oavsett om du har stora planer eller vill bidra med det lilla.

Du är mycket välkommen på våra vanliga möten, som är öppna för alla medlemmar, där vi planerar aktiviteter för att sprida djurrättstankarna.

Kommande möten hålls första tisdagen varje månad kl 18:30, i Studiefrämjandets lokaler i Gävle, Norra Köpmangatan 12A.


Volontär?

Vissa gillar inte möten. Då är ett bra alternativ att anmäla sig som volontär till gavle@djurensratt.se. Då får du förfrågningar om att göra djurrättsaktiviteter med oss, som du kan säga ja eller nej till.

Kanske kan du affischera på din arbetsplats eller skola, eller kanske dela ut flygblad på egen hand där du bor eller tillsammans med oss på stan?


Vad har vi gjort 2009?

Våra aktiva har genomfört en hel del aktiviteter under året - de aktivas insatser är oerhört värdefulla! Vi nämner här några exempel:


  • ICAs kunder i Gävle fick möjligheten att via Djurens Rätts Äggkampanj ta parti för burhönsens situation, vilket resulterade i att ICA Maxi i Hemlingby och ICA Nära i Strömsbro valde att ta bort buräggen ur sina sortiment.
  • Erik Lindegrens fotoutställning Walls of Glass visades på Sandvikens Folkbibliotek, och blev mycket uppmärksammad i lokal media. Walls of Glass finns även att se på nätet: http://www.wallsofglass.se
  • Informationsbord, namninsamling och flygbladsutdelning vid ett flertal tillfällen, som t ex under Föreningarnas Dag i Boulognern, Sommaryran vid Läkerol Arena samt runt torget i Gävle före jul.

Hör gärna av dig om du har synpunkter, frågor eller vill bli aktiv!

Med vänliga hälsningar,

Veronika Theodoridoy
Ordförande
Djurens Rätt Gävle-Sandviken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar