onsdag 27 januari 2010

Julen 2009

Lite sent omsider, kanske, men ändock!

Måste ju rapportera om julbordet på GH i Uppsala och vårt egna vegetariska julbord.

20:e december var det julbord på nationen och vi var där såklart - förväntansfulla och grymt hungriga. Först bjöds vi på lite glögg och pepparkakor för att sedan lotsas upp till fina salen. Där fick vi veta att vi skulle få maten i tre omgångar: kalla rätter, varma rätter och efterrätter.


Det var bufféstuk och man fick en timme på sig till varje omgång.Kockarna sparade inte på krutet, utan hade lagat precis alla rätter från Veganvraks julhäfte, säkert fler....


Det var tofusylta, gulbetssallad, apelsinsallad, saffransmarinerade kikärtor, julglaserade tzayspett, finsk kålrotslåda, ris à la Malta, chokladtryfflar m.m m.m! Vi åt tills vi nästan sprack, helt utan överdrift. Och fick mycken inspiration till vårt eget julbord.

Kul att det var så många människor som ville äta veganskt julbord!


För oss och vår familj blev julbordet vegetariskt, precis som förra året. Det som gjorde det vegetariskt och inte veganskt var ägg i sojakorvar och quornbullar, i övrigt var allt veganskt. Särskilt glada var vi eftersom vi lyckats få tag på Astrids eftersökta djurfria julsk*nka! (Som var extremt god!) I övrigt hade vi långkål, kålrotslådan, "sill"inläggningar, rödbetshummus, rödbetssallad, bovetesylta, jansson och julgröt.


Alla var nöjda och glada, men gladast var nog grisen! Hoppas vårt vegetariska julbord fortsätter vara en årlig tradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar