torsdag 9 juli 2009

Göteborg - en matresa

1:a till 5:e juli var jag och Märi i Göteborg på vår matresa. På vår agenda fanns en hel del restauranger och butiker som Jenny tipsat om på Vegan Göteborg.


På Old Corner har de en särskild veganmeny med en määängd olika rätter, men vi var där särskilt för pizzorna. 16 olika pizzor hade vi att välja mellan! Det blev Tzaydream och Gamla hörnet. Man fick mycket "kött" för pengarna, men lite snålt med sojaosten.

Grillköket Jonsborg

Det här gatuköket måste du besöka om du är i Göteborg! En särskilt veganmeny även där med burgare, korvar, kebab m.m. Och 2 för 1 vardagar mellan 18-20. Så gott!

Kelly's

Om Kelly's skrev Jenny att det var som att komma till bakvända världen, och det stämmer verkligen. Den här pub:en serverar främst veganskt. Vi valde burgare och fajitas och blev inte besvikna.Belindas café

När vi kom till Belindas blev vi verkligen besvikna, för det som skulle vara vegancaféet nummer ett visade sig ha blivit "ett vanligt café". Väldigt tråkigt.
Ekostore och Gröna Boden är två riktigt bra butiker för oss veganer. Ekostore har ett helt ekologiskt utbud, och påminner om Astrid och aporna i Malmö. Synd bara att de säljer kött och dyl. Gröna Boden är en hälsokostbutik som också säljer grönsaker och frysvaror. Där köpte vi Yagga, som dock inte var någon hit. Kanske hade blivit godare i en gryta eller nåt, istället för rakt av med potatis.


Allt som allt kan man säga att vi knappast behövde gå hungriga i Göteborg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar