torsdag 23 april 2009

Försöksdjurens Dag 2009, del 2

En bra sak du kan göra på försöksdjurens dag den 24 april, alltså imorgon, är att handla på
The Body Shop.

De skänker nämligen 10 procent av sina intäkter från den dagen till Stiftelsen Forskning utan djurförsök, en stiftelse som arbetar för att utveckla och befrämja alternativ till djurförsök inom forskningen. Något vi självklart gillar! Läs gärna mer om dem på deras hemsida om du är intresserad.

Så passa nu på och storhandla (eller kanske stödhandla!) schampon, tvålar och deodoranter imorgon, Body Shops produkter är givetvis helt fria från djurförsök. Dessutom brukar de bli väldigt uppskattade som gåvor. Kanske är det rent av redan dags att tänka ut en present till mamma eller mormor på Mors Dag (som i år infaller söndagen den 31 maj)... Vår närmsta Body Shop-butik finns, kanske som bekant, i Gallerian Nian i Gävle.

2 kommentarer:

  1. Nu är det ju så att body shop ägs av Loreal/Nestle så jag skulle leta efter ett bättre alternativ. Det är jättebra att de donerar pengar men när resten av inkomsterna går till sådana företag skippar jag det hellre helt. Lush är ett mycket bättre alternativ, med mer nakna produkter utan konserveringsmedel, förpackningar, mer naturliga ingredienser och en policy att inte handla råvaror av något företag som djurtestar på något sätt.
    http://www.uncaged.co.uk/crueltyfree.htm

    SvaraRadera